Zorgeloos onderweg
Laat je inspireren

De route naar elektrisch rijden zonder zorgen: ‘Superstil, schoon en geen accustress’
Hoe werken accu’s in elektrische auto’s? Hoe lang gaan ze mee? En hoe voorkom je hoge herstelkosten? Risicodeskundige Bart Van de Broek legt uit.

Checklist: waar moet je op letten bij een tweedehands elektrische auto?
Van de laadopties tot de leeftijd van de accu. Waar moet je op letten bij een tweedehands elektrische auto? In 10 stappen ben je goed voorbereid.

Een auto importeren? Zo regel je een eendagskenteken
Koop je een auto in het buitenland? Dan moet de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) deze eerst keuren. Pas daarna mag je ermee in Nederland rijden. In dit stappenplan lees je wat je precies moet doen. Bijvoorbeeld wanneer je een eendagskenteken nodig hebt, en hoe je dit verzekert.

Hoogzwanger achter het stuur? Tips van een verloskundige
Met je zwangere buik autorijden? Dat kan en mag. Al is het wel verstandig om op een paar zaken te letten. Verloskundige Karlijn helpt je op weg.

Wanneer mag je kind voorin zitten? Dat zit zo
Wanneer mag je kind voorin de auto zitten? En welk autostoeltje moet je gebruiken? Lees hoe je je kind veilig meeneemt.

Duurzaam vervoer: 5 veranderingen om je privévervoer te verduurzamen
Met duurzaam vervoer willen we de CO2-uitstoot halveren in 2030. Ook streven we naar een toekomst zonder fossiele brandstoffen. Dat kan nogal 'groot' voelen. Dit geldt ook voor de verduurzaming van vervoer. Daarom maken wij het concreet. Welke veranderingen kunnen jou de komende jaren raken,? Check nu hieronder de 5 belangrijkste veranderingen om je privévervoer te verduurzamen.

Vakantie gepland? Zo vertrek je ontspannen en kom je uitgerust terug.
Vakantie: zonder stress vertrekken en uitgerust terugkomen

Vakantie met kinderen: stressloos vertrekken en uitgerust terugkomen
Vakantie: zonder stress vertrekken en uitgerust terugkomen

11 tips voor automobilisten en schoolkinderen
Als de vakantie is afgelopen, is het weer extra druk rond de scholen. Wat kun je als automobilist doen om de weg voor schoolkinderen veilig te houden? Ontdek elf gouden lessen.

Welke autoverzekering past bij jou?
Als je een nieuwe autoverzekering zoekt, zie je verschillende dekkingen en termen voorbij komen. Hoe kies je nou het beste voor jouw situatie? De leeftijd van je auto, het autogebruik en je wensen spelen daarbij een rol. Ontdek hoe je een passende autoverzekering kiest.

Chauffeursveiligheid belangrijk doel van wagenparkpreventie
Door veilig rijgedrag van chauffeurs te bevorderen, leveren transportondernemers een aanzienlijke bijdrage aan een hogere verkeersveiligheid. Geert Buurke en Ron Christiaanse, onze technisch risicodeskundigen: ‘Maak verkeersveiligheid onderdeel van de cultuur van je onderneming.’

Milieu-investeringsaftrek (MIA) voor ondernemers
Per 1 januari 2025 kunnen ondernemers die investeren in een VDMA gecertificeerde opslagkast van lithium-ion batterijen gebruikmaken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

Zorgeloos varen met je boot : 3 tips om te genieten op het water
Op het water zijn is fijn en je wilt zorgeloos varen met je boot. Hoe zorg je ervoor dat je vaartocht ontspannen verloopt? Je vaardigheden, voorbereiding en de staat van je boot zijn belangrijk. Met onze tips geniet je optimaal op het water.

(Door) Zeilen in de winter: waar moet je op letten?
(Door) Zeilen in de winter: het ligt misschien niet voor de hand, maar het is een fantastische manier om meer uit je boot te halen en je verlengt daarmee je zeilseizoen.

Varen in Zeeland: wat zijn de mooiste vaarroutes?
Naast Friesland, is Zeeland ook een prachtige watersport provincie. Om in Zeeland te komen vanuit het Noorden kan je de staande mastroute volgen. Check nu de mooiste vaarroutes en het genieten begint dan echt!

Wanneer heb je een vaarbewijs nodig?
Met lekker weer een dagje op het water of genieten van een bootvakantie? In Nederland mag je vaak zonder vaarbewijs met je boot het water op. Soms is een vaarbewijs nodig om te mogen varen. Wanneer heb je een vaarbewijs voor je boot nodig? En welke soorten vaarbewijzen zijn er? We vertellen je alles wat je moet weten over het vaarbewijs.

Het onderhoud van je auto: wat kun je zelf doen?
Je brengt je auto waarschijnlijk regelmatig naar de garage voor onderhoud. Daarnaast kun je sommige dingen zelf controleren, bijvullen of vervangen. Ontdek welk onderhoud je zelf kunt doen aan je auto.

Voorbereid op vakantie met onze vakantiechecklist
Vakantie! De één zoekt de zon op in het buitenland, de ander geniet in eigen land. Waar je reis ook heengaat, een goede voorbereiding draagt bij aan een onbezorgde vakantie. Wij helpen je daar graag bij met een checklist en wat praktische tips.

Je auto winterklaar maken in zes stappen
Je auto reageert op lage temperaturen, vorst en sneeuw. Daarom is het goed om voor de winter je auto winterklaar te maken. Zo ga je goed voorbereid de gladde wegen op. Maak in deze 6 stappen je auto winterklaar.

Varen op het IJsselmeer: waar moet je op letten?
Voor het eerst op eigen kiel het IJsselmeer over, dat is een flinke stap. Ver weg van de vaste wal en om je heen alleen maar water. Die vaartocht naar de overkant is aantrekkelijk en ontzagwekkend. Op een mooie dag met stabiel weer is het een prachtige tocht. Waar moet je nu allemaal op letten? \

Start vaarseizoen 2025: ga goed voorbereid het water op
Start vaarseizoen 2025: zodra de zon en blauwe lucht zich vaker laten zien. wil jij je boot vaarklaar maken en het water opgaan. Waar moet je nu allemaal opletten als je weer gaat varen? Hoe bereid je je route voor? En is je boot wel goed onderhouden? Bekijk onze tips voor een onvergetelijk vaarseizoen!

De 7 mooiste vaarroutes van Nederland & tips
Nederland heeft veel prachtige vaarroutes. Heb je een boot en wil je eens een andere tocht maken? Ontdek dan de mooiste vaarroutes in Nederland. We hebben de mooiste vaarroutes van Nederland voor je verzameld. Perfect voor één of meerdere dagen varen.

Verkeersregels van populaire vakantielanden
Stel je voor. Je bent klaar om Zuid-Frankrijk te ontdekken met je huurauto. Wist je dat daar het dringende advies geldt om een alcoholtest bij te hebben? Ook andere populaire vakantielanden hebben eigen, unieke verkeersregels. We zochten de belangrijkste voor je uit.

Wat te doen bij pech onderweg?
Je rijdt op de snelweg als plotseling je auto begint te schokken. Voor het eerst sta je met pech langs de weg. Geen paniek! In dit artikel lees je stap voor stap wat je kunt doen.

Wat doe je als je schade aan je auto hebt?
Een aanrijding wil je liever niet meemaken. Toch is de kans aanwezig dat het gebeurt. Weet jij hoe je moet handelen als je schade aan je auto hebt? Lees wat je kunt doen.

Tips om veilig je hond te vervoeren
Gaan jullie op pad en gaat jullie trouwe viervoeter ook mee? Hoe gezellig het ook is om hem naast je op de passagiersstoel te zetten, veiligheid staat voorop. Van je hond én van de andere inzittenden. Daarom bespreken we de verschillende manieren om je hond veilig en comfortabel te vervoeren.

Relaxed op vakantie met het gezin: zo doe je dat!
Lekker met de auto eropuit. Gezellig met het gezin kamperen. Even weg van de dagelijkse drukte, want je viert als gezin samen vakantie. Tijd met elkaar doorbrengen is reden nummer 1 waarom gezinnen op vakantie gaan. Toch gaat dat niet altijd even ontspannen.

Met je boot over het Wad naar Texel varen
De Wadden zijn een uniek stuk natuur in Nederland. Eb en vloed maken land zichtbaar en onzichtbaar. Er zijn vele bijzondere vogels. Ook kan je er veel zeehonden zien. Het Wad is extra bijzonder als je met je eigen boot naar de eilanden vaart. Naar Texel varen is makkelijker dan het lijkt. Waar moet je allemaal opletten als je naar Texel vaart? Check nu onze handige info & tips.

Minder vakantiestress met deze handige inpaktips
Staat de vakantie voor de deur? Voordat je echt kunt genieten, moet je nog de koffers en/of de auto inpakken. Stressvol? Deze tips zorgen ervoor dat je tóch alles krijgt ingepakt.

Wat is code rood?
Het KNMI is een wetenschappelijk instituut van de Nederlandse overheid met de veiligheidstaak om weerwaarschuwingen uit te geven. In de meeste gevallen gaat het hier om een waarschuwing in de vorm van code geel of oranje. Maar wat is code rood eigenlijk?

Ontdek sfeervolle steden net over de grens
De lente is de perfecte tijd voor een dagje weg. Geen drukte van het hoogseizoen, maar wel een fijne temperatuur om op ontdekking te gaan. Net over de grens vind je verrassende bestemmingen vol cultuur, natuur en gezelligheid.

Zo vind je onontdekte parels op je vakantieadres
Hoe vind je op vakantie een koffietentje, uitzichtpunt of park dat toeristen nog niet massaal ontdekten? Plekken die favoriet zijn onder ‘locals’? In dit artikel geven we je tips en manieren om de leukste onontdekte parels op je vakantiebestemming te vinden.

APK-keuring en onderhoud van je auto
Wil je dat je auto rijdt als een zonnetje? Verzorg hem dan goed met een onderhoudsbeurt én de verplichte apk-keuring. Hoe vaak zo’n beurt en keuring nodig zijn, lees je in dit artikel.

Varen met kou en vorst
De winter staat weer voor de deur: tijd om je boot winterklaar te maken. Is je motor winterklaar? Heb je je watersysteem goed voorbereid op vorst? En hoe voorkom je schade aan je boot als het water eromheen dichtvriest? We vertellen je er alles over!

Winterstalling boot: tips voor overwinteren van je boot
Veel booteigenaren kiezen ervoor om de boot tijdens de wintermaanden in de winterstalling te plaatsen. Zo kan je in de winte op de wal noodzakelijke klussen uitvoeren, zoals het aanbrengen van een nieuwe laag antifouling op de romp. Hoe voorkom je schade aan je boot tijdens de winterstalling? Check nu onze tips voor het overwinteren van je boot!

Varen in de mist: wat moet je doen?
Mist op het water maakt varen met je boot ingewikkeld, gevaarlijker en minder veilig. Door de mist heb je slecht zicht en zie je niet waar je vaart en zien anderen je ook niet. Wat kan je doen om zorgeloos en veiliger te varen in de mist? Lees dan snel verder!

Onweer op het water
Tijdens het varen met je boot wil je natuurlijk genieten van het mooie weer. Maar wat doe je als het ineens gaat onweren? Op of in het water is voor iedere watersporter de slechtste plek om te zijn als het onweert. En hoe voorkom je schade door een onweersbui? We vertellen je wat je het beste kan doen tijdens onweer op het water.

Boot slepen: tips voor veilig slepen en gesleept worden
Motorstoring, geen brandstof meer of geen wind: door deze redenen kan je boot gesleept worden. Watersporters helpen elkaar graag, dus ze weigeren niet snel om je boot te slepen. Hoe kan je het beste slepen en gesleept worden? Lees hier onze uitleg over veilig slepen en gesleept worden.

Vastlopen boot: zo voorkom je problemen op het water
Het is een grote angst van iedere zeiler: de grond raken. Of het nu een rots of harde zandplaat is, de gevolgen van de grond raken zijn vervelend voor je boot en bemanning. Hoe voorkom je vastlopen op water? En wat doe je als je boot de grond raakt? We vertellen je er alles over!

Veilig varen in ondiep water
Het IJsselmeer en Markermeer zijn populaire plekken om te varen. Wanneer je de haven verlaat, zijn er veel mogelijkheden op het water. Toch hebben watersporters problemen omdat delen van het IJsselmeer en Markermeer ondiep zijn. Waar moet je dan goed opletten? Met onze tips vaar je veilig in ondiep water.

Met je boot door een sluis varen
Sluizen: je ziet ze al van ver liggen. Door een sluis varen is voor veel watersporters niet makkelijk. Hoe vaar je veilig en ontspannen door een sluis? Met onze tips ga je voorbereid en zonder stress door een sluis.

Boot accu: welke accu heb ik nodig voor mijn boot?
Een goede boot accu is belangrijk. Zonder accu start de motor van je boot niet. En heeft je apparatuur aan boord geen stroom. Waar moet je op letten bij het kiezen van een boot accu? In deze blog lees je meer over de soorten bootaccu's, slijtage en levensduur. Zo leer je alles wat je moet weten over een boot accu!

Motorpech boot: zo voorkom je motorproblemen op het water
Motorproblemen op het water zijn erg vervelend. Je vaart en de motor stopt opeens. Of je wilt vertrekken, maar de motor start niet. Motorpech is vaak duur. Reparaties aan de motor kosten vaak veel geld. Hoe voorkom je problemen met de motor op het water? We helpen je graag!

Tips voor het varen bij slecht weer!
Soms trekt er een flinke storm over ons land. Of je nu op het water bent of in de haven ligt; je moet dan extra opletten. Waar moet je dan allemaal opletten? En hoe voorkom je schade aan je boot? Check nu onze tips voor varen bij slecht weer!

Wat te doen bij een aanvaring met andere boot
Met onze Bootverzekering ben je goed verzekerd tegen een aanvaring. Hoe voorkom je een aanvaring? Wat kan je doen om schade aan je boot te beperken? Voorkom de meeste aanvaringen door alert te blijven en de vaarregels te volgen. Met onze tips verminder je de kans op veel aanvaring situaties.

Voorkom schade aan jouw boot
Met onze Bootverzekering ga je goed verzekerd en zorgeloos het water op. Met een uitgebreide dekking ben je verzekerd voor de meest voorkomende schades. Als je gaat varen, kan er toch schade aan je boot ontstaan. Wat zijn de veelvoorkomende oorzaken van pech op het water? En hoe voorkom je schade aan je boot? Check hieronder al onze tips en handige info.

Weekendje weg met je boot: bestemmingen & tips
Het weekend komt eraan. Het is prachtig weer om het water op te gaan. Weet je al waar je heen wilt varen met je boot? En heb je overal aan gedacht? Met onze tips ga je goed voorbereid het water op.

Boot winterklaar maken: waar moet je op letten?
Sluit je je vaarseizoen in de herfst af om in het voorjaar weer het water op te gaan, dan wil je dat je boot goed de winter doorkomt. Of je nou kiest om je boot in het water te laten of op de kant te stallen, belangrijk is dat je boot beschermd is tegen winterse weersinvloeden. Met onderstaande tips maak jij je boot winterklaar!