Geef je medewerkers dit jaar inzicht in hun pensioen, met het Pensioen APK-gesprek.
Pensioen is een kostbare en vaak complexe arbeidsvoorwaarde, vooral nu je medewerkers meer persoonlijke keuzes moeten maken. Het is daarom belangrijk om hen goed en persoonlijk te informeren over hun pensioen. Dit is een essentieel onderdeel van goed werkgeverschap.
Daarom hebben we bij Nationale-Nederlanden het Goed Werkgeverschap-dienstenpakket ontwikkeld, met de Pensioen APK, een persoonlijk pensioengesprek, als kernonderdeel. Met de Pensioen APK krijgen jouw medewerkers tijdens een persoonlijk gesprek met een pensioenexpert helder inzicht in de mogelijkheden van hun pensioenregeling.
Volgens Wijzer in Geldzaken heeft zo’n 30% van de werkende Nederlanders van 21 tot 67 jaar zelfs geen idee hoe hun financiële situatie na pensioendatum eruitziet. En dat zorgt voor onzekerheid.
Nationale-Nederlanden ontzorgt je bij de planning, uitnodiging en evaluatie van de Pensioen APK-gesprekken.
Bij het aanvragen van een offerte voor het Persoonlijk Pensioen Plan Wtp, vinkt je adviseur aan dat je interesse hebt in het Goed Werkgeverschap-pakket en neemt zo de Pensioen APK-gesprekken af. Je hebt de keuze tussen:
Je eigen adviseur voert de Pensioen APK-gesprekken met je medewerkers. Nationale-Nederlanden faciliteert de afspraken, de verslaglegging en de evaluatie.
Kies je voor het Full Service-model? Dan voert een onafhankelijk pensioencommunicatiespecialist de gesprekken.
Met het Pensioen APK-gesprek stimuleert Nationale-Nederlanden de financiële gezondheid van je medewerkers. Jouw pensioenadviseur kijkt samen met je medewerker naar de financiële plannen voor nu én later.
In een krappe arbeidsmarkt is goed werkgeverschap een onderscheidende factor. Pensioen is een belangrijk onderdeel hiervan en veel medewerkers hebben juist over hun financiële toekomst onzekerheid. De Pensioen APK biedt je medewerkers niet alleen duidelijkheid, maar zorgt ook voor meer tevredenheid en betrokkenheid.
Onderzoek onder een eigen pilot klant en onderzoek van de hieronder benoemde bronnen, levert de volgende inzichten op:
Bronnen:
-Wijzer in geldzaken
-Schuldenlab
-Nibud
"Voor het Full-service model vraagt Nationale-Nederlanden een vaste vergoeding van € 55,- per medewerker per jaar.
Voor het Facilitair Model vragen we een vast bedrag van € 5,- per medewerker per jaar. Let op: bij het Facilitair model maak je zelf afspraken met je adviseur over de gesprekskosten.
Met vragen over het Pensioen APK-gesprek kun je terecht bij je klantmanager.
De duur van een Pensioen APK-gesprek hangt af van het type. De Start APK duurt gemiddeld tussen de 45 en 60 minuten. De 15 jaar APK gemiddeld 60 minuten en de Bijna met pensioen APK gemiddeld tussen de 60 en 90 minuten.
Op dit moment is het alleen mogelijk om de Pensioen APK te sluiten bij Persoonlijk Pensioen Plan Wtp met een ingangsdatum op of na 1 juli 2025.
De Pensioen APK-gesprekken zijn een onderdeel van ons pensioenproduct: Persoonlijk Pensioen Plan Wtp. Deze dienstverlening maakt deel uit van een breder dienstenpakket: Goed werkgeverschap.
Beschikbare premieregeling volgens de Wet toekomst pensioenen (Wtp) en aansluitbaar bij wensen van jou en je medewerkers.
Goed werkgeverschap
Samen investeren in de (financiële) vitaliteit van je medewerkers. Er wordt actief ingespeeld op thema's als verzuim, re-integratie, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en levensfasebeleid.
Neem contact op met je adviseur of met ons
Wil je meer weten over de Pensioen APK-gesprekken of over andere dienstverlening die we bieden? Neem contact op met je adviseur of met Nationale-Nederlanden Pensioen via dit formulier.