Nieuwbouwhypotheek

  • Aantrekkelijke hypotheekrente
  • Geen rente verschuldigd over bouwdepot
  • Ook voor zelfbouw, vernieuwbouw en CPO

Bereken je maximale hypotheek

Nationale-Nederlanden nieuwbouwhypotheek

Het kopen van een nieuwbouwhuis werkt anders dan het kopen van een bestaand huis. Een nieuwbouwwoning koop je meestal vanaf papier. Daarom moet je bij een hypotheek voor nieuwbouw rekening houden met andere voorwaarden.

Vaak weet je niet precies wanneer de bouw start. Daarom biedt Nationale-Nederlanden je een geldigheidsduur van de hypotheekofferte van 12 maanden. Ook profiteer je van een aantrekkelijke hypotheekrente en heb je de mogelijkheid om je tijdelijke dubbele woonlasten mee te financieren. Bouwfacturen betaal je uit een bouwdepot.

De Nationale-Nederlanden nieuwbouwhypotheek is geschikt voor projectmatige nieuwbouw, zelfbouw en collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Met de nieuwbouwhypotheek van Nationale-Nederlanden leg je een stevige basis onder de aankoop en bouw van je nieuwbouwhuis.

Voordelen van de nieuwbouwhypotheek

  • Aantrekkelijke hypotheekrente
  • Geen rente verschuldigd over bouwdepot
  • Mogelijkheid financieren dubbele woonlasten

Daarom een hypotheek bij NN

  • Online status van je hypotheekaanvraag volgen
  • Automatische rentedaling na aflossing
  • 24/7 inzicht en service via mijn.nn of de NN app

Dubbele woonlasten bij nieuwbouw

Heb je op dit moment een eigen huis? En koop je een nieuwbouwhuis? Dan krijg je tijdelijk te maken met dubbele woonlasten. Bij een nieuwbouwhypotheek van Nationale-Nederlanden kun je deze dubbele lasten volledig meefinancieren in je hypotheek.

Overbruggingskrediet bij nieuwbouw

Is je oude huis met overwaarde nog niet verkocht? En koop je een nieuwbouwhuis? Dan biedt een overbruggingskrediet uitkomst. Met deze tijdelijke lening beschik je over (een deel) van de overwaarde. Meer weten over een overbruggingskrediet?

Meer weten over een overbruggingskrediet?

Bouwdepot voor nieuwbouw

Als jouw nieuwbouwhuis nog in aanbouw is, dan krijg je te maken met een bouwdepot. Vanuit dit bouwdepot betaal je rekeningen van bijvoorbeeld de aannemer. Een bouwdepot heeft een looptijd van maximaal twee jaar.

Meer weten over een bouwdepot voor nieuwbouw?

Aantrekkelijke rente nieuwbouw

De verhouding tussen je hypotheek en de waarde van je woning bepaalt de tariefklasse van je hypotheek. Voor een nieuwbouwhypotheek betaal je de rente die hoort bij één tariefklasse lager dan die van bestaande bouw. Dit geldt voor de eerste rentevaste periode.


Energiezuinig wonen

Koop je een energiezuinige nieuwbouwwoning? Voor energiezuinige woningen kun je meer lenen. Lees meer over de extra financieringsmogelijkheden bij de aankoop van je eerste woning of bij de aankoop van een andere woning.

Hoeveel je extra kunt lenen hangt af van het energielabel van de woning. Jouw hypotheekadviseur kan je vertellen welke mogelijkheden jij hebt.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Veranderingen in je persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je financiële situatie. Met NHG beperk je de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Een ander voordeel van een hypotheek met NHG is dat je een lagere rente betaalt. Je hypotheekadviseur kan je vertellen of je in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG.


Handige informatie voor je nieuwbouwwoning

Bij het kopen van een nieuwbouwhuis komt veel kijken. We helpen je graag op weg met tips en informatie.


Ook Eden koos voor nieuwbouw

Eden en haar vriend wilden graag meer ruimte voor hun kinderen. Vanaf het balkon van hun oude flat konden ze hun nieuwe woonwijk bijna aanraken. “Toen we zagen dat deze wijk werd gebouwd, gingen we direct kijken naar de ontwerpen. We wisten het gelijk, hier moeten we naartoe.”


Veelgestelde vragen

Wat is CPO?

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een vorm van sociale projectontwikkeling. Daarbij zijn toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever voor hun eigen nieuwbouwproject. Op deze manier kun je zelf bepalen waar, hoe en met wie je woont.

Bij CPO heb je volledig inzicht en inspraak in bijvoorbeeld de keuze van het bouwsysteem, het afwerkingsniveau en het kostenniveau. Ook kun je bouwmaterialen en advies collectief inkopen. Daarmee ben je vaak voordeliger uit.

Bouwen via CPO? Dit kun je verwachten

Wat is zelfbouw?

Bij zelfbouw (kavelbouw) kun je wonen naar je eigen smaak. Je koopt een kavel en je bepaalt zelf met welke architect, adviseurs en aannemer je samenwerkt. Op deze manier kun je precies bepalen hoe je woning eruit komt te zien. Er komt heel wat bij kijken, maar uiteindelijk kun je wel jouw droomhuis realiseren.

Zelf je huis bouwen, zo doe je dat!

Wat is vernieuwbouw?

Je ziet het steeds vaker: een oud kantoorpand, industrieel gebouw of een voormalige kerk die omgebouwd wordt tot een aantal woningen of appartementen. Een dergelijk renovatieproject wordt ook wel vernieuwbouw genoemd. Soms wordt de woning casco opgeleverd. Je zorgt dan zelf voor de afbouw en afwerking aan de binnenkant. Het kan ook om een turn key woning gaan. Dit betekent dat het huis of appartement helemaal afgewerkt is en dat je er zo in kunt.

Wanneer is je vernieuwbouw-project geschikt voor de nieuwbouwhypotheek bij Nationale-Nederlanden?
  • Je koopt de woning van een projectontwikkelaar of woningstichting
  • Je wordt de eerste bewoner
  • De woning wordt casco of turn key (sleutelklaar) opgeleverd
  • Bij casco zorg je zelf voor de afbouw of neem je hiervoor een aannemer in de arm



Gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek

Heb jij je oog laten vallen op een mooi nieuwbouwproject? Of ben je zelfs al ingeloot voor een nieuwbouwwoning en wordt het nu tijd om je hypotheek te regelen?

Onze hypotheekadviseurs beantwoorden graag je vragen over de aanschaf en financiering van je nieuwbouwwoning. Maak een afspraak voor een persoonlijk hypotheekadvies.

Maak een afspraak

Service en Contact

We kunnen je op verschillende manieren helpen.

Heb je een vraag?

Regel het eenvoudig zelf of neem contact met ons op.

Naar Service en Contact

Wil je advies?

Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.

Vind je adviseur