Laat je inspireren
Je bent op zoek naar je eerste koopwoning. Dan heb je, wanneer je zelf niet over voldoende financiële middelen beschikt, een hypotheek nodig. Waar moet je op letten bij het afsluiten van je eerste hypotheek?
Een spannende fase, het kopen van een huis. Het is waarschijnlijk de grootste uitgave van je leven. Hoe fijn is het als deze uitgave volledig is afgestemd op jouw persoonlijke situatie, wensen en (toekomst)plannen? Dit kan allemaal als je een hypotheek afsluit via een hypotheekadviseur.
Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een vangnet bij betalingsproblemen en wanneer je jouw woning buiten jouw schuld om moet verkopen en je daardoor een schuld over houdt. Deze restschuld wordt door NHG in de meeste gevallen kwijtgescholden. Veel hypotheekverstrekkers bieden een hypotheek met NHG aan tegen een gunstigere hypotheekrente.
Als je met pensioen gaat ziet je persoonlijke situatie er ineens heel anders uit, óók op financieel gebied. Je inkomsten veranderen. En dat heeft vaak invloed op het betalen van je hypotheeklasten. Het is slim om daar op tijd naar te kijken, zodat je weet waar je straks met een pensioeninkomen en je hypotheek aan toe bent.
Gaan jij en je partner uit elkaar? Dan staat je wereld op z’n kop. Er komt een hoop op je af. Emotioneel, maar ook praktisch en financieel. Jullie woning en de gezamenlijke hypotheek bijvoorbeeld, hoe zit het daar eigenlijk mee? Kan een van jullie in het huis blijven wonen of ga je het verkopen? En waar moet je dan rekening mee houden? We helpen je graag op weg met een paar tips.
Wist je dat de meeste leningen en kredietlimieten van boven de €250,- geregistreerd zijn in het centrale informatiesysteem van het Bureau Krediet Registratie (BKR)? Een BKR registratie heeft dus een effect op de hoogte van je maximale hypotheekbedrag. Wij leggen uit hoe het zit.
Jullie gaan op zoek om jullie eerste huis te kopen. Jij of je partner werkt als zelfstandige of zzp’er. De belangrijkste vraag die de geldverstrekker wil beantwoorden: kun jij samen met jouw partner de hypotheek maandelijks voldoen, nu en in de toekomst?
Tegenwoordig kiest 85% van de huizenkopers voor een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek. En dat is niet vreemd. Wij leggen de verschillen aan je uit.
Wanneer je van plan bent om een huis te kopen of om je hypotheek over te sluiten, krijg je ermee te maken: de hypotheekrente. Hoe wordt de hoogte van de rente eigenlijk bepaald? Waarom verschillen de percentages zo? In dit artikel lees je alles over hypotheekrente.
Gefeliciteerd! Je hebt het voorlopig koopcontract getekend. Nu is het tijd om de hypotheek definitief aan te vragen. Maar hoe moet je dat eigenlijk doen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een hypotheekaanvraag.
Welke impact heeft je hypotheek op je maandelijkse vaste lasten? Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het eigenwoningforfait en hypotheekrenteaftrek. In dit artikel lees je hier meer over.
Je wilt een huis kopen, maar je kunt niet genoeg hypotheek krijgen. De starterslening kan je helpen. Hiermee kun je extra lenen bovenop je hypotheek. Wat is een starterslening? Hoe werkt het? Wat kost het? Kom jij in aanmerking voor een starterslening? In dit artikel beantwoorden we je vragen.
Steeds meer Nederlanders werken op basis van een flexibel contract. Toch lijkt het zonder vast contract lastig om een hypotheek te kunnen krijgen. Hypotheekverstrekkers vragen om een vast contract of om inkomensgegevens van de afgelopen drie jaar. Sinds een aantal jaar biedt de perspectiefverklaring uitkomst.
Ben jij al een tijd geen student meer en liggen de jaren van wonen op een studentenkamer ver achter je? Dan ben je vast druk bezig met je carrière. Ook qua woning wil je waarschijnlijk de volgende stap zetten, een eigen huis kopen. Maar kan dat eigenlijk wel met een studieschuld? Goed nieuws, je kunt ook een huis kopen met studieschuld. Hieronder vind je een aantal zaken waar je wel rekening mee moet houden.